0161 43 1202
info@vosbelastingadvies.nl

Factuur
Het is verplicht om aan andere ondernemingen een factuur uit te reiken. Deze factuur dient te voldoen aan de in de omzetbelasting opgenomen verplichtingen. Zodra een factuur wordt gestuurd naar het buitenland dan gelden er aparte regels. Het kan ook voorkomen dat de omzetbelasting wordt verlegd indien er sprake is van onderaanneming. In geval van deze afwijkingen is het verstandig eerst contact met ons op te nemen zodat de factuur juist wordt opgemaakt.

Hieronder treft u een voorbeeldfactuur aan.

Datum
Naam cliënt
Adres cliënt
Postcode en plaats cliënt
BTW nummer bij buitenlandse afnemers
                    VOORBEELD FACTUUR nr. 24001
Werkzaamheden
Totaal  100,00
BTW 21%   21,00
Totaal te betalen 121,00
                  Gelieve te betalen binnen … dagen
BTW berekening:
Tarief         BTW bedrag     Grondslag
21,00%     21,00                 100,00
Naam van uw onderneming
Adresgegevens
Bankrekeningnr.
Kamer van Koophandelnr.
BTW nr.

 

Autokosten
Wanneer u uw auto in de administratie opneemt voor de omzetbelasting dan is alle omzetbelasting die ziet op de aanschaf van de auto en op alle benzine- en onderhoudskosten van de auto aftrekbaar. Bij de verkoop van de auto moet u echter weer omzetbelasting afdragen over de verkoopprijs. Daarnaast krijgt u een bijtelling over de cataloguswaarde van de auto in verband met het privé gebruik van de auto.

Indien u de auto echter in privé houdt dan kunt u een deel  van de omzetbelasting op de benzine- en onderhoudskosten van uw auto in aftrek brengen. Het deel is afhankelijk van de verhouding tussen de privé en de zakelijke kilometers welke u met uw auto rijdt. Voor deze aftrek dient u wel uw benzinebonnen en onderhoudsfacturen te bewaren. Deze dient u met een pinpas te betalen zodat duidelijk is dat deze door u zijn betaald. De omzetbelasting op contant betaalde bonnen is niet aftrekbaar.